Indian Summer in France

Wauw! Wat een weer! Hier geniet ik zo van. Wat ben ik blij dat er toch nog een nazomer is gekomen.
Nadat we vorige week in Parijs de beurs hebben bezocht, besloten we de volgende dag onze terugreis niet over de tolweg te rijden, maar langs en door Franse dorpjes. Wanneer je over de tolwegen rijd, heb je totaal geen idee wat er zich op een paar kilometers van je vandaan bevind.

Want wat hebben we mooie plaatsjes gezien! Daar krijg ik het echte ‘Franse’ gevoel van.
We reden van Parijs naar onze eerste stop Chantilly. Chantilly staat bekend om zijn prachtige kasteel. Het is ook echt bizar. Je komt vanaf de weg richting het dorp rijden, waar de weg eigenlijk dood loopt. Dan zie je als eerst het kasteel liggen. De gewone weg gaat over in een oude keien weg. Je rijd hier overeen om vervolgens onder de poorten van de immense paardenstallen het schattige dorp in te rijden.

Chantilly_bewerkt

Het kasteel in Chantilly.

IMG_6334

Aan het einde van deze weg rijd je onder de bogen van de paardenstallen door. Te gek toch?!

Naast het feit dat het onwijs leuk is om een ‘andere’ route naar huis te rijden, doen wij op deze manier ook heel veel inspiratie op voor in Nederland. Veel Franse dorpjes hebben nog authentieke huizen en straten. De kleuren van de huizen met het rood van de herfstbladeren is een onwijs mooi geheel.

Na de stop in Chantilly reden we door naar ons volgende culturele uitje. Het dorpje Pierrefonds. Een middeleeuws dorp, waar je het idee hebt dat je terug in de tijd bent gegaan. Alleen de auto’s verraden de werkelijkheid. Pierrefonds heeft ook zo’n immens kasteel. En dan niet zo chique als in Chantilly… Het kasteel is echt een zo’n groot spooky (vind ik) middeleeuws kasteel. Ik hou er wel van. Er hangt altijd zo’n sfeer om dit soort gebouwen heen. En ook hier konden we veel mooie foto’s maken. Op iedere hoek van de straat kom je wel wat tegen wat voor inspiratie zorgt.

We hebben er nog even een cappuccino gedronken, een franse crepe gegeten en als afsluiter van een top weekend een ijsje gegeten! Haha die hadden we wel verdiend!

 

Huis_PF_bewerkt

Sfeer/ Blauwe luiken

PF_bewerkt

Het kasteel in Pierrefonds

PF_Parkeren_bewerkt

In het dorpje. De herfst is volop aanwezig.

Straat_PF_bewerkt

Inspiratie. Lantaarn, luiken en kleur.

Lesley_Pierrefonds_bewerkt

Cappuccino in Pierrefonds

Les_Chantilly

Indian Summer in France! Fresco muren zoals dit zie je (bijna) niet in NL.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: