Bangkok Baby

Wat een ontzettend bizarre stad is Bangkok. Overal mensen, overal eten(!), geuren en geluid. Geen rust in Bangkok ;). Dag 1 was dan ook wel even wennen, na een lange reis ben je natuurlijk best brak en dan is Bangkok WOW. Waar moet je zijn, waar kun je eten (overal) en hoe kom je van de ene plek naar de andere. Normaal in een grote stad heb ik best snel een overzicht hoe de stad in elkaar zit. Welke straten, metro’s etc je moet nemen om ergens te komen. In Bangkok had ik dat niet. Het is een wirwar van straatjes en het is er druk. Als je ergens twee seconden stil staat om te kijken waar je bent, dan staat er al een Thai naast je om te vragen waar je heen moet en of hij je met Tuk Tuk moet brengen. Bangkok komt op je af en s’ avonds ben je dan ook helemaal uitgeput van alle nieuwe indrukken.

Maarrr na een heerlijke nacht slapen, konden we er weer tegenaan. Ons hotel lag in de gezellige Rambuttri straat. Dat ligt om de hoek bij het bekende Khao San Road. We hadden tegenover het hotel de lekkerste pad thai tent met als buurman de bananen pannenkoeken man met daarnaast een cocktail busje. Hoppa drie vliegen in 1 klap. We hebben ons er flink vermaakt en er heerlijk gegeten.

IMG_6552 IMG_6565

Om Bangkok te ontdekken is het echt een aanrader om een fietstocht te doen. Wij zijn met de beroemde ‘Co van Kessel’ biking tours geweest. Met een kleine groep fiets je door een groot deel van Bangkok. Je komt op plaatsen waar je alleen zeker niet heen gaat, gewoon omdat je de weg niet kent en er zeker verdwaald. China Town in Bangkok, je hebt er de grote straat waar je zelf makkelijk heen kunt. Maar wat zich daar achter bevindt. Smalle steegjes waar echt honderden mensen en dieren wonen en waar wederom heel veel eten wordt bereid. China Town is mysterieus. Onderweg stop je op een aantal plaatsen en je krijgt geregeld eten. Exotische vruchten, insecten en thaise oliebollen. Dus ga je naar Bangkok? Doen die fietstocht. Dit is de website van de fietstocht : http://www.covankessel.com/nl/

DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO

De laatste dag in Bangkok wilden we naar het Grande Palais gaan. Maar onderweg werden we al door 6 mensen aangesproken dat wij er niet in mochten. Want… korte broek aan. Best raar met 35 graden. Ook mijn sjaal/ sarong telde niet als juiste kledij. Kwam omdat het zondag was. Nou dat weet je dan ook voor een volgende keer. Dus na onze wandeling zijn we maar lekker gaan eten (hoe kan het ook anders) en chillen. Ik zat nog in de ‘ik moet acclimatiseren bui’. Dus teveel beweging was funest ;).

DCIM100GOPRO DCIM100GOPRO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: