Chiang Mai

Na drie dagen Bangkok, namen wij de nachttrein naar Chiang Mai. Voor het vervolg van ons avontuur.
Op aanraden van een vriendin namen wij de trein. Leuk om een keer mee te maken. Je wordt verzocht om om 22.00 al te gaan slapen, waar wij nog niet echt zin in hadden.
Maar een keus hadden we niet. Dus lagen we er al op tijd in. ’s ochtends vroeg 05.30 uur werd ik weer wakker. Echt slapen kon ik niet meer, want de conducteur had besloten om op te staan en aan het werk te gaan.
Dus ook ik was klaar wakker. Ik lag bij het raam, en deed mijn gordijntje open om te kijken of ik al wat van de omgeving kon zien.
Het werd net licht dus dan komt er een zachte schemering over de bergen en bomen. We reden echt door jungle! Overal bananen bomen, palmen, alles was groen.
Net toen ik lekker aan het turen was zag ik iets in mijn ooghoek bewegen….. En daar… onder mijn matras vandaan kwam een gezellige KAKKERLAK, ja een Kakkerlak! Binnen 3 sec was ik me bed uit.
Gadverdamme, heb ik weer… (Ik heb een jeugd trauma aan kakkerlakken). Nou je snapt dat ik niet meer heb geslapen ;). Gelukkig duurde de treinreis nog maar een kleine 2 uur. Dus we hebben ons bed weer laten omtoveren tot zitplaatsen.

IMG_6582

Koek Koek

IMG_6588

Peet ligt top!

 

 

Eenmaal aangekomen in Chaing Mai, werden we al opgewacht als artiesten door tientallen taxi chauffeurs. Die bracht ons naar ons hotel.

Chaing Mai staat bekend om zijn uitvals plaats voor jungletochten en heel veel tempels. In ons programma stonden 3 dagen jungle en 2 dagen tempels kijken.
Helaas liep Chiang Mai anders dan verwacht… Na ons ontbijt bij een restaurantje, ben ik behoorlijk ziek geworden. Dat was flink balen!
Je reist natuurlijk niet voor niets 14 uur met de trein om in een straal van 10 min van je hotel te blijven. Maar die hitte daar… Niet te doen (voor mij).
Het was 35 graden met een luchtvochtigheid van 70%. Dan gaat ie lekker. Not! Omdat ik de boel niet wilde verpesten hebben we wel nog een aantal bekende tempels bezocht.

Een daarvan was de Wat Phrathat Doi Suthep. Een van de meest bekendste tempels. De tempel ligt zo’n 16 kilometer buiten de stad op de berg Suthep in het Doi Pui National Park. Vanaf de Doi Suthep tempel, gelegen op 1073m hoogte,  heb je een schitterend uitzicht over Chiang Mai en zijn omgeving. Je kunt met de trap of lift naar boven. Normaal ben ik wel van het traplopen, maar nu niet. Dus hebben we de lift omhoog gepakt.
Waar we trouwens ook ons tweede fascinerende wezen tegenkwamen.

IMG_6656

Ja hij was groot! En echt!

 

IMG_6627

De bekende trap… die wij niet hebben genomen ;)

IMG_6629

Tempel complex

IMG_6636

Tempel complex

IMG_6648

Het uitzicht op Chiang Mai

 

Een andere tempel was de Wat Suan Dok. Deze tempel wordt omgeven door witte en gouden klokken.

IMG_6620

De gouden klok

IMG_6598

Tempel

IMG_6617

Buddha

IMG_6622

Ik waan me hier in Junglebook

 

Maar die jungle tocht die zat er niet meer in. Ik werd niet echt beter en had geen zin om met koorts een trekking tocht te maken. Dus besloten we na twee dagen het vliegtuig richting te kust te pakken.
Wij wonen hier op 10 min fietsen van het strand en de zee. Ik hou er van. En ook nu riep de zee. Bij de kust is het wat koeler en als je het heet hebt, duik je het water in. Meer mijn ding ;).
Dat neemt niet weg dat ik ervan baalde dat ik de jungle niet heb gezien. Want de omgeving was echt heel mooi! En de mensen zijn er heel aardig!
Misschien voor een volgende keer. Maar voor nu op naar Phuket!

DCIM100GOPRO

Bye Chiang Mai!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: