Koh Lanta

Wanneer je vanaf de Phi Phi eilanden naar Koh Lanta vertrekt waan je je even op een andere wereld. Koh Lanta lijkt niet op Koh Phi Phi.
Koh Phi Phi is prachtig, en wij hadden de ‘mazzel’ dat we nog voor het hoog seizoen zaten en de stranden dus nog aardig leeg waren.
Maar wanneer je op het strand van Koh Lanta loopt voel je je echt alleen, of in mijn geval, met zijn twee ;).

IMG_6824

Strand van Koh Lanta

IMG_6849

Joehoee vakantie

 

Koh Lanta is een van de grotere eilanden in de Andaman zee. Het staat bekend als een rustig en relaxt eiland. En dan was het!
We hadden een huisje vlakbij het strand, DD House. De eigenaresse van de bungalows was echt een lieverd. Meouw heette ze, just like a kitty cat.
De kustlijn van Koh Lanta is groot, lang, breed en stil… De zee is er ruw, met hoge golven. Pluspunten voor Koh Lanta.
Op jacht naar een surfboard. Peet en ik houden wel van een beetje klooien als twee kleine kinderen in de golven :D.

DCIM100GOPRO

Na een dag strandhangen bleven we hangen voor de zonsondergang… en wauw… die is echt te gek!! Zo mooi!

DCIM100GOPRO

Liefde

Wij verbleven op dit eiland tijdens het Loi Krathong festival. Het lichtjes festival waar de Thai vaartuigjes met wierook en kaarsjes te water laten.

Zoiets moet je natuurlijk samen met de Thai vieren. Dus vroegen wij aan Meouw of ze wist waar het gevierd werd. Do you want to celebrate?? (Ze vond het maar raar dat wij dat wilden).
Eeeeh Yes… Oh you can go with me. Nou geregeld. Meouw nam ons mee naar het festival in de oude stad. Samen met haar vriendin gingen we op pad. Wat echt heel lief was, is dat zij voor ons een eigen Krathong had gemaakt.
Daar had ze de hele middag op geknutseld. (Mocht je naar Koh Lanta gaan, DD House is een aanrader).

Het festival werd gevierd in de oude stad. Er was muziek, mooie thaise meisjes en vrouwen die optraden, en wederom heel veel lekker eten. ’s Avonds lieten we onze Krathong te water en deden we een wens.
Hoe langer je kaarsjes blijven branden, hoe meer geluk je krijgt.

IMG_6858

Links van mij Meouw, haar vriendin en de man van Meouw

 

IMG_6870

Ons vaartuigje

IMG_6872

Make a wish

IMG_6873

Daar gaat ie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende dag huurden we een scooter om het eiland te verkennen. Het kent een paar uitkijkpunten, die erg mooi zijn. Helaas sloeg het weer na twee uur scooteren om. Regen, Regen en nog meer regen.

En dan heb ik het niet over een lieve miezer.. Nee dan gaat het over dikke tropische druppels. Top! Peet had na nog twee uur scooteren geen vingers meer over, dus zijn we richting ons huisje gereden.
Waar we uiteindelijk de rest van de dagen hebben gespendeerd in verband met het slechte weer. Er scheen een stormfront te liggen in de buurt van Koh Samui. Wij hadden het staartje. Wel balen, want veel kun je niet doen als het zo hard regent en stormt.

Dat neemt niet weg dat we het er echt heel fijn hebben gehad. Zeker voor herhaling vatbaar! En dan hopen dat het droog is ;).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: