Toilet make-over met Pure & Original

Voor mijn allereerste project voor Pure & Original wilde ik graag ons toilet een make-over geven. Ons toilet is behoorlijk vochtig en er komt regelmatig vocht door de muur zetten. Na ongeveer 10 x schoonmaken met HG antischimmel was ik er klaar mee. Dat moest en kan anders. Dat het zo vochtig is komt door een lekkage. Deze heb ik eerst laten verhelpen. Daarna heb ik de schimmel verwijderd met een schimmel verwijderaar.

Gek op kalkverf kwam ik op het idee om de muur met kalkverf te behandelen. Kalkverf heeft de eigenschap dat het natuurlijk en ademend is en het is zo mooi van uitstraling, ideaal voor ons toilet!

Ik heb voor de kleur Elephant Skin gekozen voor op de muur.
Het mocht namelijk lekker donker.
Maar omdat deze kleur niet matchte met de tegels. Heb ik ook de tegels voorzien van een andere kleur.

Met de combinatie van de primer en waterbased lak van Pure & Original zijn zelfs de tegels  in de badkamer, keuken of het toilet kunt schilderen. In de douche is het niet aan te raden omdat daar teveel water op komt.

Als eerste schuurde ik de tegels licht op. Zodat de primer en verf beter zouden hechten. Als eerste gebruikte ik een primer voor de ondergrond (de omniprimer), welke ik met een blokkwast heb aangebracht. Deze moest 48 uur drogen voordat de verf kon worden aangebracht. Ook voor de tegels koos ik de kleur Elephant Skin. Alles heb ik aangebracht met een blokkwast. Dat effect vind ik mooier dan een roller. En daarbij kon ik de voegen zo beter mee pakken.

Ik ben erg blij met het resultaat. Het toilet heeft nu een totaal andere uitstraling en past helemaal in onze woonstijl. Met een paar nieuwe accessoires in het zwart ziet het er helemaal chique uit.

Bekijk de video om nog beter te zien hoe ik deze klus heb aangepakt. In mijn volgende blogpost ga ik verder in huis aan de slag met één van de producten van Pure & Original.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: