Do it yourself met krijtverf testers van Pure & Original

Woon-accessoires schilderen

Je kent het vast wel. Soms wil je wat nieuwe spullen in huis en verdwijnt de rest ongebruikt in een kast omdat je er geen afstand van kunt doen. Ze zijn nog goed maar je bent er op uitgekeken.

Voor je ze weg doet, of ergens op zolder zet waar ze dan de komende 10 jaar zullen verstoffen, heb ik een leuk idee voor je. Wat dacht je ervan om te recyclen en ze een andere kleur te geven? Dat geeft je oude woon-accessoires een boost en gelijk een andere uitstraling.

Doe het zelf

Schilderen lijkt soms een hele klus maar geloof mij, dit doe je zo zelf. Met een aantal Pure en Original Classico krijtverf- testers van 100 ml kun je zoveel leuks doen! Ze zijn bedoeld om de kleur verf te testen maar ook ideaal om een klein klus project mee aan te pakken.

Verftechniek

De kandelaar schilderde ik de kleur: Dark Forrest. Toen de verf was opgedroogd vond ik hem toch te donker en egaal. Dus heb ik de kandelaar met een andere kleur bijgewerkt, zo zie je beide kleuren en krijg je een verouderde stijl. Dat deed ik ook met de lampenvoet. Zo kwam ik erachter dat deze kleur groen niet zo bij mij past. Fijn van de testers is dat je hiermee de kleuren echt goed in je eigen huis kunt zien zodat je niet het risico loopt de hele muur over moeten schilderen.

Uiteindelijk is het altijd even uitproberen, soms wordt het ontzettend mooi en soms valt het effect wat tegen. Durf te proberen, je kunt er zo weer met een nieuwe laag verf over heen. De kandelaar gaf ik dus nog een wassing met een andere kleur en werd hierdoor nóg mooier. Het potje bleef ik toch te saai vinden in de woonkamer. Die heb ik nu naar mijn balkon verplaats, dan zet ik er van de zomer een mooie lavendel plant in.

Ik ben blij met het resultaat, het lijkt nu net of ik nieuwe spullen in de woonkamer heb staan. Bekijk de video om te zien hoe ik het precies heb aangepakt. Veel klus-plezier!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: