Industriële lampen

Industriële lampen

Na de post over mijn nieuwe werkplek krijg ik veel positieve reacties op de lampen die boven het bureau hangen.
“Waar heb je die lampen vandaan?!?”
Deze toffe lampen zijn zelf gemaakt door mijn vriend.
Ik ben er nog iedere dag zo blij mee!
En het leuke is, ook jij kan ze bestellen.

Als je mij een berichtje stuurt bij interesse dan kan ik contact met je opnemen over de maten enz.

Wil je ze liever in het echt zien? Ze hangen ook bij de woonwinkel Paint & Decorations in Alkmaar. Daar vind je de kleinere exemplaren. Boven mijn bureau hangen de grootste maten. Ik heb gekozen om verroest staal te gebruiken, maar je kunt ook voor staal gaan.

Ik heb de lampen boven het bureau hangen, maar de kleine exemplaren doen het heel goed als nachtlampje naast het bed.

Mocht je denken Hey die lampen vind ik ook heel tof en zou ik willen hebben, dan kun je mij een berichtje sturen en dan neem ik contact met je op.

Fijne week! Liefs Lesley

Industriële lampen

Lamp roest

isp_8450

img_1444  img_1440  img_1440

img_1445

Oude ramen krijgen nieuwe plek

Vind jij weleens oude spullen in huis die je kunt hergebruiken?

Je hebt al eens kunnen lezen dat ik in een jaren 30 huis woon.
Het leuke van mijn huis is dat de vorige bewoners best een hoop spullen hebben laten liggen. Tel daarbij op dat mijn moeder hier de woonwinkel is begonnen en je kunt je voorstellen dat er waardevolle schatten in mijn huis verstop liggen. Eens in de zoveel tijd ga ik op zoektocht door het huis om de kijken of ik nog wat leuks kan vinden.

Van het weekend kreeg ik zo’n bui. Ik had net de nieuwe Wonen Landelijke Stijl uitgelezen en had zin om te gaan schuiven. Laatst moest ik mijn meterstanden doorgeven en mijn oog viel op twee oude enkelglas ramen. Op dat moment niets mee gedaan. Terug naar het weekend. Ik bedacht me dat ik twee van die mooie ramen had en misschien kon ik daar wel wat leuks mee doen.

Ik heb ze ontdaan van spinnenwebben maar verder heb ik ze lekker vies gelaten en heb ze een plek gegeven op een dressoir tegen de muur. Ervoor stond een roze pot met een olifantsoor plant erin. De pot viel nu een beetje uit de toon. Dus heb ik nog wat overgebleven kalkverf van Pure & Original gepakt (Elephant Skin) en de pot een nieuw uiterlijk gegeven. Ha nu stond het super leuk. Die grijs en groentinten matchen hartstikke mooi met elkaar (al zeg ik het zelf).

isp_9248

isp_9247

isp_9246

isp_9245

Ook vond ik ergens achter in het pand nog twee onwijs leuke potten. Deze hebben een plek gekregen op de eettafel met dadel takken die ik nog ergens had liggen.

isp_9274 isp_9273

isp_9264 isp_9263

Wat ik dus zo leuk vind is dat je met heel weinig iets nieuws kunt creëren en je huis ziet er gelijk weer even anders uit.

Heb jij nog mooie vondsten in huis die je zou kunnen hergebruiken?

Tot de volgende keer! Liefs Lesley

isp_9257

Nieuwe muurverf Pure & Original ‘Licetto’

Sinds kort heeft Pure & Original een nieuwe verf op in het assortiment opgenomen. Licetto! Ik was de geluksvogel die de verf mocht testen om aan jullie te laten zien hoe makkelijk de verf in gebruik is.

Kenmerken van Licetto:

* een super matte verf,
* die zeer goed afwasbaar is,
* geen glansplekken geeft bij wrijving,
* niet krasgevoelig is en
* duurzaam en milieuvriendelijk is.

Matte verf neemt snel vuil en vocht op en is niet of nauwelijks afwasbaar zonder bescherming. Licetto is dan de oplossing. Deze verf is super mat, zeer goed afwasbaar, geen tot nagenoeg geen glansvlekken bij wrijving, is niet of nauwelijks krasgevoelig (ook niet bij donkere kleuren) en is zeer milieuvriendelijk.

Voor mensen met een gezin met kinderen of huisdieren is de verf ideaal. Ik had meteen een mooie plek in gedachten waar ik dit kon toepassen. Mijn eetkamer had een grote kale muur. Voorheen stond er een mooie kast, nu werd het tijd voor iets anders. Als freelancer werk ik heel veel thuis achter de computer. Deze stond op de eettafel. Nou is mijn eettafel groot genoeg, alleen oogt het toch rommelig wanneer ik aan het werk ben. Dan slingeren er overal boekjes, schriften, foto’s, snoeren, batterijen en mijn camera. Hartstikke gezellig. Maar de ervaring leert dat dit niet iedere dag weer netjes in de kast word gezet, waardoor het dus een gezellig rommeltje op de eettafel is.

Tijd voor een aparte werkplek. Er is gekozen om een nieuwe warme kleur te gebruiken. Courtly Rose is een kleur waarvan je niet 1,2,3 zou denken ‘he doen we’ maar geloof mij. Het is een prachtige kleur. Warm, gezellig en met de juiste meubels en accessoires ook stoer. Je moet het durven. En echt waar, ook ik vind het spannend om een niet alledaagse kleur op de muur te schilderen, maar soms moet je er gewoon voor gaan en blijkt dat het echt prachtig is.

po_licetto

De nieuwe werkplek moest gezellig worden, maar ook stoer. Er is een bureau op maat gemaakt met een onderstel van verroest staal. Er is genoeg plek om met zijn tweeën te werken. Of om in mijn eentje extra veel rommel te maken ;). De Licetto is voor mij ook super. Mijn lieve grijze hondenvriend is echt wel een schatje. Alleen af en toe kwijlt en verhaart hij (lees; enorm veel). Leuk detail; op het moment dat ik dit schrijf, ligt jimmy onder het bureau tegen de muur aan. En nu hoef ik me er mooi niet druk om te maken, want wanneer ik vlekken zie, poets ik ze gewoon weg zonder dat we hier iets van zien.

courtly-rose-licetto-lesley-pure-original-3

De verf is ook erg makkelijk aan te brengen. Je kunt kiezen voor een roller of een kwast. Met een roller is je effect glad en met een blokkwast zie je de verfstrepen. Omdat mijn muur al een structuur van zichzelf heeft heb ik voor de roller gekozen.

Nog een keer kort samengevat: Licetto is top! Makkelijk aan te brengen, prachtig effect, goed voor milieu en heel makkelijk schoon te houden.

In de video kun je het hele proces zien en het resultaat van mijn nieuwe werkplek. Waar ik heel erg trots op ben en waar ik heerlijk werk.

 

Tot de volgende keer lieve lezers!

Ciaooooo XX

Binnenkijken bij….

Hoe leuk is het om bij andere mensen binnen te mogen kijken?

Natuurlijk geeft Instagram ons al een hoop mooie foto’s van mensen thuis, maar toch is het zo leuk als je echt binnen mag komen kijken en dit filmen. Zodat jij ook mee kan genieten van de prachtige huizen.

Voor deze binnenkijker ging ik samen met Cheyenne van Paint & Decorations langs bij Marion van Stoer Wonen en Leven. Marion woont in een klein dorpje in Noord-Holland.
Bij aankomst zag we al wat een prachtig pand het is en toen moesten we nog naar binnen.

Eenmaal binnen werd ons gevoel bevestigd, Marion werkt veel met kalk en krijtverven. Ze is niet bang om dit ook op de deur te gebruiken, wat een heel mooi natuurlijk effect geeft.
Ze heeft een stoere, sobere, landelijke woonstijl. Veel mensen zijn bang om donkere kleuren in huis te gebruiken. Bij Marion zie je dat hier echt niet bang voor hoeft te zijn.

De kleuren geven juist een hoop warmte en behaaglijk gevoel. Naast de krijt en kalkverven werkt ze met veel natuurlijk materialen. Van linnen tot hout en warme dierenvachten. Alles klopt met elkaar. Wat het tot een prachtig geheel maakt.

Het was echt een feestje om hier te mogen kijken en hopen dat jij net zo geïnspireerd raakt als wij.

Warm welkom

Restyling van de hal

Met de zomer in mijn hoofd heb ik soms spontaan zin in het veranderen van mijn huis. Ik ben op zoek gegaan naar inspiratie om onze hal een compleet andere stijl te geven. Je hal is immers het visitekaartje van je huis.

In een vrij weekend ben ik lekker aan het schilderen gegaan met een nieuwe kleur en re-styling van onze entree.

ISP_5904

Werkwijze kast schilderen met krijtverf

  1. Ik ben begonnen met het leeg halen van de hal.
  2. Daarna heb ik de kast geschuurd en nagewreven met een droge doek.
  3. Met de Pure & Original Super Cleaner maakte ik de kast schoon en vetvrij.
  4. Als ondergrond gebruikte ik een laag Wallprim, dit bracht ik aan met een kwast zodat het niet te glad wordt en de krijtverf goed hecht.
  5. De Classico Krijtverf bracht ik in twee lagen aan met een blokkwast zodat je de verf strepen blijft zien. Je kunt dit ook met een roller doen, dan wordt het schilderwerk gladder.

In de video kun je duidelijk zien hoe ik dit deed.

Styling

Ik ben nog bezig met de styling, wil nog een andere spiegel ophangen of deze een andere kleur geven. Een nieuwe lamp kan ook niet ontbreken en foto’s of leuke afbeeldingen aan de muur. Zo blijf ik de komende tijd lekker rommelen, stukje bij beetje wordt het dan steeds meer een warm welkom in een echte Zomer sfeer.

Do it yourself met krijtverf testers van Pure & Original

Woon-accessoires schilderen

Je kent het vast wel. Soms wil je wat nieuwe spullen in huis en verdwijnt de rest ongebruikt in een kast omdat je er geen afstand van kunt doen. Ze zijn nog goed maar je bent er op uitgekeken.

Voor je ze weg doet, of ergens op zolder zet waar ze dan de komende 10 jaar zullen verstoffen, heb ik een leuk idee voor je. Wat dacht je ervan om te recyclen en ze een andere kleur te geven? Dat geeft je oude woon-accessoires een boost en gelijk een andere uitstraling.

Doe het zelf

Schilderen lijkt soms een hele klus maar geloof mij, dit doe je zo zelf. Met een aantal Pure en Original Classico krijtverf- testers van 100 ml kun je zoveel leuks doen! Ze zijn bedoeld om de kleur verf te testen maar ook ideaal om een klein klus project mee aan te pakken.

Verftechniek

De kandelaar schilderde ik de kleur: Dark Forrest. Toen de verf was opgedroogd vond ik hem toch te donker en egaal. Dus heb ik de kandelaar met een andere kleur bijgewerkt, zo zie je beide kleuren en krijg je een verouderde stijl. Dat deed ik ook met de lampenvoet. Zo kwam ik erachter dat deze kleur groen niet zo bij mij past. Fijn van de testers is dat je hiermee de kleuren echt goed in je eigen huis kunt zien zodat je niet het risico loopt de hele muur over moeten schilderen.

Uiteindelijk is het altijd even uitproberen, soms wordt het ontzettend mooi en soms valt het effect wat tegen. Durf te proberen, je kunt er zo weer met een nieuwe laag verf over heen. De kandelaar gaf ik dus nog een wassing met een andere kleur en werd hierdoor nóg mooier. Het potje bleef ik toch te saai vinden in de woonkamer. Die heb ik nu naar mijn balkon verplaats, dan zet ik er van de zomer een mooie lavendel plant in.

Ik ben blij met het resultaat, het lijkt nu net of ik nieuwe spullen in de woonkamer heb staan. Bekijk de video om te zien hoe ik het precies heb aangepakt. Veel klus-plezier!

 

Toilet make-over met Pure & Original

Voor mijn allereerste project voor Pure & Original wilde ik graag ons toilet een make-over geven. Ons toilet is behoorlijk vochtig en er komt regelmatig vocht door de muur zetten. Na ongeveer 10 x schoonmaken met HG antischimmel was ik er klaar mee. Dat moest en kan anders. Dat het zo vochtig is komt door een lekkage. Deze heb ik eerst laten verhelpen. Daarna heb ik de schimmel verwijderd met een schimmel verwijderaar.

Gek op kalkverf kwam ik op het idee om de muur met kalkverf te behandelen. Kalkverf heeft de eigenschap dat het natuurlijk en ademend is en het is zo mooi van uitstraling, ideaal voor ons toilet!

Ik heb voor de kleur Elephant Skin gekozen voor op de muur.
Het mocht namelijk lekker donker.
Maar omdat deze kleur niet matchte met de tegels. Heb ik ook de tegels voorzien van een andere kleur.

Met de combinatie van de primer en waterbased lak van Pure & Original zijn zelfs de tegels  in de badkamer, keuken of het toilet kunt schilderen. In de douche is het niet aan te raden omdat daar teveel water op komt.

Als eerste schuurde ik de tegels licht op. Zodat de primer en verf beter zouden hechten. Als eerste gebruikte ik een primer voor de ondergrond (de omniprimer), welke ik met een blokkwast heb aangebracht. Deze moest 48 uur drogen voordat de verf kon worden aangebracht. Ook voor de tegels koos ik de kleur Elephant Skin. Alles heb ik aangebracht met een blokkwast. Dat effect vind ik mooier dan een roller. En daarbij kon ik de voegen zo beter mee pakken.

Ik ben erg blij met het resultaat. Het toilet heeft nu een totaal andere uitstraling en past helemaal in onze woonstijl. Met een paar nieuwe accessoires in het zwart ziet het er helemaal chique uit.

Bekijk de video om nog beter te zien hoe ik deze klus heb aangepakt. In mijn volgende blogpost ga ik verder in huis aan de slag met één van de producten van Pure & Original.

Januari, maand van de ‘ik wil alles anders’ deel 1.

Joehoeeee!!

Eeeh hebben we een aantal berichten gemist? Ja volgens mij wel. Ik heb een paar weken overwinterd in een prachtig paradijs.
Ongeveer 3 weken heb ik doorgebracht op een van de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest. Want denk je aan paradijs? Dan komt dit toch wel heeeel erg dicht in de buurt.
Sterker nog, voor mij was het paradijs.
Ik wil je verder niet lekker maken (ja tuurlijk wil ik dat wel) dus hier een paar foto’s en vooruit een video van de reis ;)!

In Januari begint het dan weer te kriebelen bij mij en ik denk bij heel veel andere mensen ook. Want dit is de tijd om je muren in een nieuwe kleur te schilderen, kasten, banken en stoelen te verplaatsen. Mini make-overs te doen en je huis op te ruimen.
Ik heb dan ook een planning gemaakt met dingen die ik wil veranderen en aanpakken in huis. Zo wil ik mijn toilet een mini make-over geven, een mooie kleding kamer, een nieuw karpet en een nieuwe kleur kalkverf op de muur.

Maarrr voor ik daar aan ga beginnen, mag ik nog even wegdromen bij de vakantie…….

12339108_10153802483474508_5614517844004703751_o
12339571_10153802483529508_767958209155925212_o  12356730_10153802484484508_7075891113973475321_o
12356863_10153802484079508_7769762788101215686_o  12356869_10153802483614508_4703058358850909558_o
12362691_10153802484304508_9142551128423771923_o  12362749_10153802483439508_3090543500086058677_o  12362992_10153802483834508_5819269781212205486_o  12365991_10153802484429508_4928120283001299236_o
12371079_10153802484014508_7071135216288372558_o  12374763_10153802484294508_3969299033729611885_o

Kerstversiering

Oh oh oh… het gaat nu echt snel! Ga je dit jaar voor een compleet nieuwe gedecoreerde kerstboom? Of blijf je bij de oude vertrouwde kerstversiering?
Ik vind het altijd leuk om ieder jaar nieuwe items bij te kopen. In de loop der jaren heb ik al wat versiering verzameld. Ik zorg er wel voor dat het bij elkaar past.
Normaal koop ik kerstballen, maar ik kwam zulke leuke DIY tegen op internet, dat ik ze zelf ook wilde maken. En dan maak ik er natuurlijk gelijk een video van ;).

Voor deze selfmade kerstballen heb je nodig:

– kerstballen

– oud papier

– mod podge

– glitterlijm

– kwastje

En de rest vertel ik je in de video! Veel plezier!

SH_KS4

Wat je kunt doen met dennenappels; deel 3.

In de laatste aflevering van de dennenappel serie, gebruik ik de laatste kleine en overgebleven dennenappeltjes als decoratie bij een windlicht. Ik maakte 2 verschillende maten pindakaas potten schoon, knipte wat groen van een oude nep kersttak en pakte wat touw. De dennenappels maakte ik zwart met spuitverf, om ze een kerstlook te geven strooide ik er glitters overheen.
Heel makkelijk om te doen en voor een klein bedrag heb je weer een leuk item voor in huis of een leuk cadeautje.

SH_DD3.1

SH_DD3